top of page

Golfa “Meka”

Mēdz sacīt, ka dzīvē viss notiek tad, kad tam ir jānotiek… Tā varu sacīt arī par sevi. Esmu sastapusies ar golfu, iepazinusi šīs spēles pievilcību tikai pēdējo gadu laikā. Sākumā kā kedijs devos laukumā līdzi savam vīram, bet pagājušajā gadā nokārtoju Zaļo karti un uzsāku spēlēt deviņu bedrīšu laukumos Latvijā un ārzemēs. Golfa spēlei piemīt zināma maģija – baudīt sakopto laukumu gleznainās ainavas, gūt fizisko rūdījumu, bet pats galvenais ir iespēja satikties un komunicēt ar cilvēkiem no visas pasaules.


Maija vidū nelielā kompānijā radās iespēja doties uz Skotiju – golfa Meku un pabūt slavenajā St Andrews Links. Tas ir lielākais publiskais golfa komplekss Eiropā, bet Old Course tiek uzskatīts par senāko golfa laukumu pasaulē un saukts par ,,golfa mājām”. Tā ir vieta, kur pirmo reizi golfs tika spēlēts pirms 600 gadiem. Līdzās esošajā Pasaules golfa vēstures muzejā ir apskatāma plaša ekspozīcija, kas ļauj izsekot šīs spēles attīstībai līdz mūsdienām. Tagad tur atrodas arī mūsu dāvinātā grāmata par Latvijas pirmo golfa klubu ,,Viesturi” un golfa bumbiņa ar kluba emblēmu.


Patreiz laukumā un visā pilsētā notiek liela rosība, jo šā gada jūlijā šeit norisināsies pasaules lielākais golfa turnīrs The Open, kurā 150.reizi tiks izspēlēts slavenais sudraba kauss. Gadu gaitā par čempioniem kronēti arī Jack Nickaus un Tiger Woods.


Mūsu kompānijas vīrieši izbaudīja golfa spēli vienā no šī kompleksa laukumiem Strathtyrum Course un četrdesmit jūdzes attālajā Carnoustie Burnside Course. Laukumi priecē ar īpaši rūpīgi koptiem zālieniem un brīnišķīgām ainavām. Tikai jārēķinās ar Skotijai raksturīgo lielo vēju.


Piecu dienu ilgajā braucienā paguvām ne tikai izspēlēt divas golfa spēles, apskatīt dažas ievērojamākās vietas Aberdīnā, Dundī un St. Andrevā, bet arī nogaršot gardākās krabju maizītes kāda neliela zvejniekciema kafejnīcā Ziemeļjūras krastā. Un tad jau lidojums no Aberdīnas uz Rīgu tikai divu stundu garumā.

Ja kādu vēl māc šaubas par to, vai uzsākt spēlēt golfu, tad vajag pamēģināt. Un vispiemērotākā vieta tam ir ,,Viesturi”.

Golfs dara dzīvi krāsaināku.


Ar cieņu,

Anna



bottom of page